De grootste gids naar re-intergratie amsterdam

Een bovengenoemde uitvoerende instanties kunnen instrumenten (bv IRO, PGB, Outplacement etc) inzetten teneinde professionele ondernemers te betrekken voor een weg tot werk ofwel de nodige stappen in die richting.

Een meest gehoorde feedback over cliënten is dat we wérkelijk betrokken, enthousiast en deskundig bestaan.

Een succesvolle re-integratie ontdek tevens ook via innerlijke blokkades te verkennen en daar waar mogelijk op te ruimen. Dit ontwikkeling vraagt om diepergaande psychosociale begeleiding.

Netwerkvaardigheden worden aangeleerd om in te merken dat dit essentieel kan zijn om je kansen te vermeerderen via juist teneinde jouw heen te kijken en waar kansen liggen contacten te leggen en info te werven.

Uit de praktijk blijkt veelal dat door standaard inzet betreffende loopbaaninstrumenten de kandidaat ook niet op de passende (arbeids) plaats komt.

Ø       verlenen wij u dan ook meer vervolgens vacatures, namelijk directe ingangen voor werkgevers via ons netwerk.

Daarom is bij Epheon ook nauwelijks enig reïntegratietraject identiek. We leveren geen standaardproducten en –trajecten aan, maar stellen ú centraal. Dát kan zijn het specialisme.

 Je ontvangt vervolgens een indruk aangaande hoe we werken en wij oplopen ons indruk met jouw wensen in een traject. Vervolgens komen wij vervolgens samen tot de conclusie ofwel dit zinvol is om voor het een traject te verrichten.

Ø       Brede expertise op dit gebied over mens & arbeid en personeel & organisatie. Ieder mens kan zijn anders, iedere straat tot werk dus ook.

Alsmaar wederom dagen we u dan ook en onszelf uit om anders te denken en nieuwe, creatieve oplossingen te uitkijken. Wij werken vanuit een inspirerende en bruisende locatie in hartje Amsterdam.

PEWA reintegratie heeft zichzelf specialistisch in het op ons creatieve manier coachen van personen op alle denkbare loopbaanvragen. Tevens bemiddelen we ook niet maar we produceren de match betreffende een baan.

Aangaande de kant zetten we onze expertise en expertise maximaal in teneinde u dan ook zo snel mogelijk alweer met de slag te krijgen. Via de eigen aanpak hebben wij ons hoog succespercentage.

Ten slotte: voor sollicitaties kan zijn dit soms cruciaal teneinde open te bestaan over functionele beperkingen, namelijk wanneer deze click here regelrecht effecten beschikken over vanwege dit functioneren in een andere baan.

In welhaast al die gevallen (verdere vervolgens 80 %!) bijdragen IRO trajecten via Lytton tot plaatsing in passend werk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *